2020-05-25 13:29:12• hírek • Bede Emőke

Négy tűzeset is történt alig pár nap leforgása alatt

Képünk illusztráció. Forrás: ISU Satu Mare Facebook-oldal
Képünk illusztráció. Forrás: ISU Satu Mare Facebook-oldal

A május 18–25. közötti időszakban a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőségnek összesen 84 bevetése volt: 79-szer a SMURD-rohammentőknek kellett kivonulniuk, 4 alkalommal a tűzoltókra volt szükség, egy másik esetben pedig egy túlsúlyos személy szállításában kérték a segítségüket. Mutatjuk a tűzeseteket!

Május 21-én, nem sokkal negyed nyolc után a nagykárolyi tűzoltókat egy lángoló gépjárműhöz riasztották. A gyors közbelépésnek köszönhetően sikerült időben megfékezni a tüzet, így a lángok szerencsére nem tudtak továbbterjedni az autó közelében álló lakóépületre. A bevetés végén a tűzoltók megállapították, hogy az incidenst vélhetően egy, a motorban keletkezett elektromos rövidzárlat okozta, melynek következtében a kocsi kb. 70 százalékát elemésztették a lángok.


Május 23-án, 18 óra 10 perc környékén a turci tűzoltókat arról értesítették, hogy egy kisbábonyi lakóház nyári konyhájában tűz ütött ki. A bejelentésben pontosított helyszínre egy tűzoltókocsi és egy SMURD-rohammentő vonult ki, de a hatékony oltás érdekében a csapathoz csatlakozott a halmi önkéntesek 9 tagja is. A bevetés végén a tűzoltók megállapították, hogy az incidenst a kályhából kicsapó lángok okozták. Személyi sérülés szerencsére nem történt, viszont az anyagi kár jelentős: elégett a konyhabútor, illetve megrongálódott több háztartási gép, két ablak és egy ajtó is.


Ugyanezen a napon, 19 óra 50 perc környélén bejelentés érkezett a tűzoltósághoz, mely szerint egy, a Darai úton található épület alagsorában tűz ütött ki. A tűzoltók kiérkezésekor a lángokat különféle hulladékok és textilanyagok táplálták, és szerencsére a gyors közbelépésnek köszönhetően a tűz nem terjedt tovább. A tűzoltósági szakvélemény szerint a tüzet nyílt láng használata okozta.


Egy nappal később, május 24-én, hajnali 3 óra 43 perckor arról értesítették az avasfelsőfalui tűzoltókat, hogy lángra kapott egy lakóház tetőszerkezete. A helyszínre 12 altiszt vonult ki két tűzoltókocsival, illetve velük tartott egy SMURD-rohammentő is az esetleges sérültek ellátása érdekében. A lángokat szerencsére sikerült rövid időn belül eloltani, így azok nem terjedhettek át az épület többi részére, viszont a tetőszerkezetben így is jelentős anyagi kár keletkezett. Személyi sérülés nem történt, viszont egy személy az incidens következtében pánikrohamot kapott, őt a helyszíni ellátást követően kórházba szállították. A tűz valószínűleg egy ki nem takarított kémény miatt alakult ki – tájékoztatta híroldalunkat a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: